Sweden

Huden är människans största organ och "skalet" som skyddar kroppen från omvärlden. Hos en vuxen motsvarar hudens yta två kvadratmeter och representerar 15 procent av den totala kroppsvikten. Det skyddar oss från attacker från mikroorganismer, reagerar på tryck, värme, kyla och smärta. Det hjälper oss att reglera vår kroppstemperatur och är det organ som håller kroppen på plats. Kort sagt, huden är en viktig del av vår kropp. Något att ta hand om och skydda. Som läkemedelsföretag har vi valt att specialisera oss. Vår specialitet är huden.

I Uppsala, Sverige finns två Galdermabolag, dels det nordiska dotterbolaget Galderma Nordic AB som marknadsför Galdermas produkter i Norden samt Galderma, QMED AB som producerar och utvecklar medicintekniska produkter för estetiska behandlingar. Galdermas 53000 m2 stora anläggning i Uppsala ligger utmed Fyrisån ca 10 minuters cykelvägen från Uppsala station. Här finns fina kontorslokaler, unika utvecklingslabb och högautomatiserade produktionslokaler.  I en storsatsning bygger Galderma nu en ny fabrik på området för att möte den globala efterfrågan och för att kunna producera flera nya produkter inom det estetiska området.

I Norden har vi receptbelagda läkemedel för behandling av akne, nagelsvamp, rosacea och psoriasis samt receptfria läkemedel mot akne. Vi har även läkemedel och produkter för estetiska behandlingar.

Vi strävar efter att bli det ledande företaget inom dermatologi genom att leverera effektiva och säkra produkter i kombination med information och service till patienter, hudläkare och annan vårdpersonal.